PHILIPP NITSCHE

23/03/22

Philipp Nitsche themeloi zyrën e tij të arkitekturës Studio Nitsche në 2014. Që atëherë, ai ka punuar kryesisht në projektimin dhe ndërtimin e ndërtesave të apartamenteve të nivelit të lartë, si dhe në shumë projekte rinovimi. Ai projektoi dhe ndërtoi një vilë në liqenin e Komos, Itali, si dhe banesa të ndryshme në Mynih, Gjermani.

Për më tepër, ai ishte producent dhe arkitekt i Pavijonit të Republikës së Kosovës në Bienalen e 56-të të Venezias, me artisten Flaka Haliti. Që atëherë ai është përfshirë si arkitekt dhe producent në projekte të ndryshme artistike, ekspozita dhe instalime arti në hapësirën publike. Së fundmi, ai ka bashkëpunuar me artistin Jonas von Ostrowski për ndërtimin e “shtëpisë me forma të qarta dhe një hyrje komplekse”, e cila konsiderohet si skulptura e parë e banueshme në projektin e artit “Los Angeles” në Günsterode, Gjermani.

Ai mori titullin master në urbanizëm në Universitetin Teknik të Mynihut. Gjatë studimeve, ai u fokusua në çështjet e planifikimit urban në të ashtuquajturat ‘qytetet në konflikt’ si Mitrovica në Kosovë, për shembull, ku njerëzit me prejardhje të ndryshme kulturore jetojnë në lagje të afërta.

Nitsche studioi arkitekturë në Dessau, Gjermani dhe Çikago, Illinois. Ai gjithashtu mblodhi përvojë praktike në Wheeler Kearns Architects në SHBA.