INKE ARNS

23/03/22

Inke Arns, PhD, drejtoreshë e HMKV Hartware MedienKunstVerein në Dortmund, Gjermani (www.hmkv.de). Ajo ka punuar ndërkombëtarisht si kuratore dhe teoriciene e pavarur e specializuar në artin mediatik, kulturat e internetit dhe Evropën Lindore që nga viti 1993. Pasi jetoi në Paris (1982-1986) ajo studioi letërsinë ruse, studimet e Evropës Lindore, shkencat politike dhe historinë e artit në Berlin dhe Amsterdam (1988–1996) dhe në vitin 2004 mori doktoraturën nga Universiteti Humboldt në Berlin. Ajo ka kuruar shumë ekspozita – në bauhaus dessau, MG+MSUM Ljubljana, Galerinë EXIT Pejë, KW Berlin, Muzeun e Artit Bashkëkohor Beograd, CCA Glasgow, CCA Ujazdowski Kalaja e Varshavës, HMKV Dortmund, La Panacée Montpellier, HKWtuz, HKWtuz, La Gaîté Lyrique Paris, MMOMA Moskë, BOZAR Bruksel, NCCA Yekaterinburg, exportdrvo Rijeka, a.o. Ajo është autore e shumë artikujve mbi artin bashkëkohor, artin mediatik dhe kulturën e internetit, dhe ka redaktuar shumë katalogjë ekspozitash dhe libra. Në 2021-2022 Profesoreshë vizituese në Akademinë e Artit Münster. 2022 Kuratore e Pavijonit të Republikës së Kosovës (artist: Jakup Ferri), Ekspozita e 59-të Ndërkombëtare e Artit, La Biennale di Venezia. (www.inkearns.de