ENGJËLL BERISHA

23/03/22

Engjëll Berisha (lindur në Londër 1993, jeton dhe punon në Prishtinë) është një profesionist i larmishëm i kulturës. Përvoja e tij 10 vjeçare përfshin gazetarinë, prodhimin e artit dhe kurimin. Katër vitet e fundit ka punuar si koordinator i përgjithshëm për Galerinë Kombëtare të Kosovës, si dhe ndihmës komisioner dhe koordinator për Pavijonin e Republikës së Kosovës në Bienalen e 58-të të Venecias, në vitin 2019 për projektin e Alban Mujës “Family Album”. “The Great Smog of 2021” ishte ekspozita e parë që e kuroi në Galerinë Kombëtare të Kosovës.